Pageloader

Kotiremontti Anu Panchin

IHAN UUSI SANEERATTU KOTIMME
jarkonrakennuspalvelun_asiakas Anu Panchin ja hänen miehensä Vladimir Panchin

OLEMME ÄÄRIMMÄISEN TYYTYVÄISIÄ TIEDOTTAMISEEN

Järvenpääläiset Anu Panchin ja hänen miehensä Vladimir Panchin teettivät Jarkon Rakennuspalvelun kautta itse vuonna 1998 rakennuttamaansa omakotitaloon täydellisen remontin.

Ennen remonttipäätöstä Panchinit olivat lähdössä kolmen vuoden pituiselle ulkomaankomennukselle Moskovaan, jossa Vladimir työskenteli sotilasasiamiehenä. Pariskunta harkitsi talon myymistä tai remontointia.

Talossa on kaiken kaikkiaan reilut 200neliötä. Asuintilaa parvi mukaan lukien on 138 neliötä.

– Lapset ovat muuttaneet pois, joten pohdimme tarvitsemmeko kaikkea tätä tilaa, Anu Panchin kertoo.

Kun Vladimirin isä kuoli, hänen äitinsä muutti asumaan talon päädyssä sijaitsevaan toiseen asuntoon, joka ratkaisi, että Panchinit jäävät niille sijoilleen. Samalla ratkesi myös päätös tehdä remontti. Kun tavarat siirrettiin muuttoa varten pois paikoiltaan, pinnat paljastuivat aikansa eläneiksi. Koko talo oli päivityksen tarpeessa.

TALO REMONTOITIIN VASTAAMAAN TÄMÄN PÄIVÄN VARUSTELU- JA TEKNISTÄTASOA

-Vaikka arkkitehti oli piirtänyt talon toiveidemme mukaan, lähes 20 vuodessa myös maku muuttuu, Anu Panchin lisää.

Alun perin Vladimir tutustui Jarkkoon jalkapallopiireissä. Sen jälkeen Jarkko Piipponen oli toteuttanut heidän kotiinsa parviremontin.

– Kaikki meni ensimmäiselläkin kerralla tosi hyvin, jonka seurauksena meillä oli syntynyt luottamus Jarkkoon. Päätimme turvautua häneen tälläkin kertaa. Lisäksi Jarkko tunsi talon.

– Jouduimme koordinoimaan remonttia ulkomailta, joten talon tunteminen oli myös erittäin suuri etu projektin toteutuksen kannalta, Vladimir kertoo.

Hintakilpailutusvaihe päätettiin tällä kertaa jättää pois.

– Ajattelimme ensin kilpailuttaa, mutta tuntui siltä, että haluamme tietää kenen kanssa olemme tekemisissä, ja että voimme luottaa häneen. Raha ei ollut ratkaiseva tekijä, Anu sanoo.

Suunnitteluun päätettiin ottaa mukaan sisustussuunnittelija.

– Jarkko ehdotti minulle kolmea nimeä, joista valitsin yhden. Toivoin muun muassa maanläheisiä värejä ja modernimpaa ilmettä, Anu kertoo.

Kun vuokralaiset viime toukokuussa olivat poissa talosta, remontti räjäytettiin käyntiin toukokuun viimeisellä viikolla. Talossa tehtiin uusiksi lattiat, seinät, katot, lämmitys, valaistus, kylpyhuoneet, portaat, sauna, ja seiniä siirreltiin.

– Meillä oli aikaisemmin kattolämmitys, johon emme olleet aivan hirveän tyytyväisiä. Kun lattiat päätettiin laittaa uusiksi, oli järkevää vaihtaa lattialämmitys samalla. Katon ei pitänyt alun perin mennä kaikilta osin uusiksi, mutta päädyimme lopulta kuitenkin uusimaan kaikki katot, jonka yhteydessä myös valaistus meni uusiksi.

Vanhaa jätettiin takka, kodinhoitohuone ja kellaritilat, josta löytyy autotalli ja säilytystilaa. Anu oli tiiviisti mukana itse tekemässä ja suoritti esimerkiksi lähes kaikki maalaukset. Ainoastaan muutamat efektiseinät teki maalarimestari.

wc-tila uudistuksen jälkeen

– Remontti oli useiden eri toimijoiden yhteistyöprojekti. Tekemässä oli Jarkon porukka, lvi- puolen tekijät, sähköpuolen tekijät ja minä. Kaikki tiedottaminen toimi äärimmäisen hyvin, Anu kertoo.

Hän kertoo olleensa äärimmäisen hyvin informoituna kaikesta kaiken aikaa.

– Remonttia tehdessä voi tapahtua kaikenlaista ja tulla viivästyksiä, jotka eivät ole kiinni urakoitsijasta. Kesäaikaan esimerkiksi moni oli lomalla ja tavaroiden saamista jouduttiin odottelemaan. Jarkko soitti ja piti ajan tasalla aivan kaikesta.
Remontin suunnitteluvaiheessa Anu oli varautunut monien kuukausien mittaiseen operaatioon.

En meinannut uskoa, kun Jarkko sanoi, että kolmessa kuukaudessa saadaan homma valmiiksi. Kun miettii kuinka iso ja laaja remontti on kyseessä, siihen nähden aika on mielestäni todella lyhyt.

Toukokuun viimeisellä viikolla kun aloitettiin, elokuun lopulla uusi koti oli valmis. Olen erityisen tyytyväinen joka paikkaan. Joka huoneessa on jokin kiva juttu, Anu sanoo.

keittio-ennen
uudistettu_kettio
aula_enen_saneerausta
jarkonrakennuspalvelun_asiakas_saneerauskohde_koti

MIKSI VALITSIMME JUURI JARKON

Jarkko valittiin, koska haluttiin luotettava tekijä.

Useiden eri toimijoiden välillä yhteistyö sujui mutkattomasti.

Asiakas pysyi kaiken aikaa äärimmäisen hyvin tiedotettuna.

Laaja kotiremontti oli valmis kolmessa kuukaudessa.