Pageloader

YRITTÄJYYS OLI JARKKO PIIPPOSEN KUTSUMUS

jarkko_piipponen
JARKON RAKENNUSPALVELU SYNTYI OIVALLUKSESTA, ETTEI KORJAUSRAKENTAMINEN LOPU KOSKAAN.

Se, että Jarkko Piipposesta tuli yrittäjä, oli nähtävissä jo paljon ennen kuin hän itsekään tiesi asiasta. Koulussa Jarkko ei ollut lukijatyyppiä.

Osa kavereista lähti talonrakentajalinjalle, joten Jarkko päätti seurata heitä. Nuori mies huomasi omaavansa käden taitoja. Tuntui hienolta nähdä oman työn jälki.

Koulun jälkeen Jarkko pääsi ensimmäiseen työpaikkaansa paikalliseen rakennusliikkeeseen tekemään aloittelevan ammattimiehen töitä. Hyvät arviot tunnollisesti tehdystä työstä takataskussaan nuori mies lähti suorittamaan varusmiespalvelusta.

Varusmiespalveluksen jälkeen Jarkko lähti kartuttamaan ammattitaitoaan kerrostalojen rakentajana. Puolen vuoden kokeilujakso venähtikin useiksi vuosiksi.

Samoihin aikoihin Jarkko tapasi myös tulevan vaimonsa. Pian kannettiin tavaroita saman katon alle Jarkon uuteen työsuhdeasuntoon Helsinkiin. Vuonna 1992 pariskunta hankki perheasunnon Järvenpäästä. Sitten alkoi puoli vuotta kestänyt painajainen.

– Meneillään oli 1990-luvun lama. Tuoreena asuntovelallisena jouduin heti työttömäksi. Tässä kohtaa periksi antamaton luoteeni nosti päätään. Ajattelin, että hitto, me olemme juuri ostaneet asunnon. Mehän ei tätä menetetä.

TUOREENA ASUNTOVELALLISENA JOUDUIN HETI TYÖTTÖMÄKSI. TÄSSÄ KOHTAA PERIKSI ANTAMATON LUOTEENI NOSTI PÄÄTÄÄN.

Jarkko tienasi työttömyyspäivärahan ohella lisätienistejä tekemällä tutuille pikkuhommia. Pian hän päätyi opiskelemaan korjausrakentamisen ammattitutkintoa.

– Silloin oivalsin, että korjausrakentamisessa piilisi se tulevaisuuden juttu. Se ei loppuisi koskaan.

Vuonna 2000 Jarkko työskenteli Tuusulan asuntomessuilla projektiluontoisesti ja rakensi erikoisempia rivitaloja. Urakan loppupuolella hän alkoi kolmen muun tekijän kanssa osa-aikaisesti pyörittää omaa yritystä. Innostus kasvoi tehdessä.

– Olimme kaikki suuntautuneet korjausrakentamiseen ja yhdessä tekeminen tuntui kivalta. Olin valmis ottamaan haasteita vastaan.

HUOMASIN, ETTÄ MINULLA ON MYÖS PERSOONANA PALJON ANNETTAVAA.

Luottamus asiakkaiden suuntaan rakentui päivä päivältä vahvemmaksi. Vaikeassa paikassa Jarkko hahmotti nopeasti ongelman syyn.

– Minulle oli kertynyt alalta monipuolisesti kokemusta, joten kokonaisuuksien hahmottaminen oli helppoa.

Ammattitaidolla, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja pidetyillä lupauksilla kasvu yrittäjänä alkoi toden teolla.

– Asiakkaat viestittivät hyvää oloa minulle, joka ruokki omaa innostustani. Näen asiakkaiden ilot ja surut ja olen aidosti kiinnostunut heistä.

Vaikka Jarkko oli vain osakkaana yrityksessä, hän työskenteli kuin hän olisi omistanut sen sataprosenttisesti. Kaikkien harmiksi hienosti kasvavan yrityksen osakkaiden välille syntyi melko pian luottamusongelma.

Muutaman kuukauden sairausloman aikana Jarkko mietti, jaksaisiko hän tällaista lopun elämäänsä. Hän päätti lähteä kokeilemaan omia siipiään. Tällä kertaa hän ei enää epäröinyt.

”­Kun viimein lähdin yrittäjäksi yksin, olin aivan varma, että olen oikealla tiellä. Olin omasta tekemisestäni ja bisnestaidoistani sataprosenttisen varma.”

KUN VIIMEIN LÄHDIN YRITTÄJÄKSI YKSIN, OLIN AIVAN VARMA, ETTÄ OLEN OIKEALLA TIELLÄ.

Vuonna 2006 Jarkko perusti Jarkon Rakennuspalvelun. Suuri osa entisen yrityksen aikaisista yhteistyökumppaneista halusi jatkaa yhteistyötä Jarkon kanssa. Yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä.

– Se oli minulle merkki siitä, että olen onnistunut siinä mitä teen. Myös yritykseni vanhin työntekijä sanoi, että me kuule pärjätään. Minä olen sinun mukana.

Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan yritys on kasvanut tasaisesti tähän päivään saakka.

OLEMME FACEBOOKISSA

Facebook Pagelike Widget

JARKON RAKENNUSPALVELUN TYYPILLISIMPIÄ TÖITÄ

Sisäkattoremontti

Sisäkattoremontti

Märkätila saneeraus

Märkätila saneeraus

Home- ja kosteusvaurio

Home- ja kosteusvaurio

Saneerauskohde

Saneerauskohde

Märkatilakorjaus

Märkatilakorjaus

Palovauriokorjaus

Palovauriokorjaus

Home- ja kosteusvaurio

Home- ja kosteusvaurio

Sisäpinta remontit

Sisäpinta remontit

Tasoitetyö

Tasoitetyö

Puusepän työt

Puusepän työt

Vesikaton korjaus

Vesikaton korjaus

Kapselointityö

Kapselointityö

MIKÄ ON PROJEKTISI? SOVI ILMAINEN KATSELMOINTI.