Pageloader

Terve, olen Jarkko!

jarkko_piipponen
Minusta tuli sittenkin uskomattoman vahva yrittäjä

1990-luvun laman keskellä Jarkko Piipponen oli tuore asuntovelallinen ja ilman töitä. Hän päätti, että tästä selvitään. Samaan aikaan hän oivalsi jotakin tärkeää. Korjausrakentaminen ei lopu koskaan.

Se, että Jarkko Piipposesta tuli yrittäjä viisitoista vuotta sitten, oli nähtävissä jo paljon ennen kuin hänellä itselläänkään oli asiasta mitään aavistusta. Peruskoulun jälkeen Jarkko oli varma ainoastaan siitä, ettei ollut lukijatyyppiä.

Osa kavereista lähti talonrakentajalinjalle, joten Jarkko päätti seurata heitä. Opintojen edetessä nuori mies huomasi omaavansa käden taitoja. Tuntui hienolta nähdä oman työn jälki.

Koulun jälkeen Jarkko pääsi ensimmäiseen työpaikkaansa paikalliseen rakennusliikkeeseen tekemään aloittelevan ammattimiehen töitä. Hyvät arviot tunnollisesti ja ahkerasti tehdystä työstä takataskussaan nuori mies lähti suorittamaan varusmiespalvelusta.

Tässä kohtaa tuleva yrittäjyys antoi jo merkkejä. Jarkko hakeutui sissikomppaniaan ja pääsi erikoisjoukkoihin.

– Sotatilanteessa olen eturintamalla tiedustelemassa, tiedottamassa muille joukoille, missä vastustaja on. Tehtävässä on laitettava oma profiili peliin muun joukkueen puolesta, Jarkko kertoo.

Varusmiespalveluksen jälkeen Jarkko lähti kartuttamaan ammattitaitoaan perhetutun yrityksessä kerrostalojen rakentajana. Suunniteltu puolen vuoden kokeilujakso venähtikin useiksi vuosiksi.

Näihin aikoihin Jarkko tapasi myös tulevan vaimonsa. Pian kannettiin tavaroita saman katon alle Jarkon uuteen työsuhdeasuntoon Helsinkiin. Vuonna 1992 pariskunta hankki perheasunnon Järvenpäästä. Pian alkoi myös puoli vuotta kestänyt painajainen.

– Meneillään oli 1990-luvun lama. Tuoreena asuntovelallisena jouduin heti työttömäksi. Tässä kohtaa periksi antamaton luoteeni nosti päätään. Ajattelin, että hitto, me olemme juuri ostaneet asunnon. Mehän ei tätä menetetä.

Tuoreena asuntovelallisena jouduin heti työttömäksi. Tässä kohtaa periksi antamaton luoteeni nosti päätään.

Jarkko tienasi työttömyyspäivärahan ohella lisätienistejä tekemällä tutuille pikkuhommia. Pian hän päätyi opiskelemaan korjausrakentamisen ammattitutkintoa.

– Silloin oivalsin, ettei Suomen kokoisessa maassa kalliiden kerrostaloasuntojen ja toimitilojen rakentaminen voi jatkua loputtomiin. Sen sijaan korjausrakentamisessa piilisi se tulevaisuuden juttu. Se ei loppuisi koskaan.

Hieman myöhemmin kun Jarkon työkaveri pyysi häntä osakkaaksi omaan yritykseensä, mies epäröi.

– ­Epäröin ja punnitsin riskejä. Minusta tuntui, etten ymmärrä yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä asioista kuten kirjanpidosta riittävästi.

Vuonna 2000 Jarkko työskenteli Tuusulan asuntomessuilla projektiluontoisesti rakentamassa erikoisempia rivitaloja. Urakan loppupuolella hän alkoi kolmen muun tekijän kanssa osa-aikaisesti pyörittää omaa yritystä. Innostus kasvoi tehdessä.

-Olimme kaikki suuntautuneet korjausrakentamiseen ja yhdessä tekeminen tuntui kivalta. Olen valmis ottamaan haasteita vastaan, enkä anna periksi.

Jarkko alkoi huolehtia asiakkaiden tarpeista ja sopia töistä.

– Huomasin, että minulla on myös persoonana paljon annettavaa.

Huomasin, että minulla on myös persoonana paljon annettavaa.

Luottamus asiakkaiden suuntaan rakentui päivä päivältä vahvemmaksi. Vaikeassa paikassa Jarkko hahmotti nopeasti ongelman syyn.

– Minulle oli kertynyt alalta monipuolisesti kokemusta, joten kokonaisuuksien hahmottaminen oli helppoa.

Ammattitaidolla, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja pidetyillä lupauksilla kasvu yrittäjänä alkoi toden teolla.

– Asiakkaat viestittivät hyvää oloa minulle, joka ruokki omaa innostustani. Näen asiakkaiden ilot ja surut, ja olen aidosti kiinnostunut heistä.

Vaikka Jarkko oli vain osakkaana yrityksessä, hän työskenteli kuin hän olisi omistanut sataprosenttisesti koko yrityksen. Kaikkien harmiksi hienosti kasvavan yrityksen osakkaiden välille syntyi melko pian luottamusongelma. Ongelmaa koetettiin ratkaista kertaalleen perustamalla uusi yritys, mutta se ei auttanut.

Muutaman kuukauden sairausloman aikana Jarkko  mietti, jaksaisiko hän tällaista lopun elämäänsä. Hän päätti lähteä kokeilemaan omia siipiään. Tällä kertaa hän ei enää epäröinyt.

– ­­Kun viimein lähdin yrittäjäksi yksin, olin aivan varma, että olen oikealla tiellä. Olin omasta tekemisestäni ja bisnestaidoistani sataprosenttisen varma.

Kun viimein lähdin yrittäjäksi yksin, olin aivan varma, että olen oikealla tiellä.

Vuonna 2006 perustettiin Jarkon Rakennuspalvelu. Suuri osa entisen yrityksen aikaisista yhteistyökumppaneista halusi jatkaa yhteistyötä Jarkon kanssa. Yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä.

– Se oli minulle merkki siitä, että olen onnistunut siinä mitä teen. Myös yritykseni vanhin työntekijä sanoi, että me kuule pärjätään. Minä olen sinun mukana.

Kymmenen vuoden aikana Jarkon vahvat asiakassuhteet ovat vain vahvistuneet entisestään. Yrityksen jatkuva tasainen kasvu on tapahtunut pääasiassa olemassa olevan asiakaskannan tilausmäärien kasvaessa.

– Se on minulle merkki siitä, että teemme asiat oikein. Vaikka lähtökohta oli ollut, etten voi toimia yrittäjänä, olinkin uskomattoman vahva siinä, ja olen edelleen.

Kerahuolto ja Jarkon Rakennuspalvelu yhdistyivät. Nyt pystymme tarjoamaan entistä monipuolisempia kiinteistöhuollon palveluja.

Meillä on vahva ammattitaito ja yli 10 vuoden kokemus korjausrakentamisesta.

Vain harva ammattilainen Suomessa pystyy tekemään homevauriokorjauksia vastaavalla tarkkuudella.

Olemme vakavakarainen ja luotettava toimija. Luottoluokituksemme on jo vuosia ollut korkein mahdollinen eli AAA.

Kuulumme tilaajavastuuseen, joka tarkoittaa, että meillä on kaikki yhteiskunnalliset velvoitteet suoritettu ja noudatamme työehtosopimusta.

Meillä on pitkäaikaisia työsuhteita. Tekijöillämme on vahva ammattitaito ja pitkä kokemus alalta. Kaikki työntekijämme puhuvat suomea.

Hinnoittelumme on reilua ja rehellistä. Asiakas voi olla varma, että esittelemme hänen kannaltaan kustannustehokkaimman ratkaisun. Teemme vain vaadittavat toimenpiteet oikean kokoisella miehityksellä.

Kauppalehti on useana vuonna valinnut meidät Vuoden Menestyjäksi.

Henkilökunnallamme on voimassa olevat työturvallisuuskortit. Märkätila-asentajilta löytyy märkätila-asentajilta vaadittavat sertifikaatit.

Kasvumme on perustunut pääosin pitkäaikaisten asiakkaiden tilausmäärien lisääntymiseen. Hyvin tehdystä työstä on seurannut tyytyväisiä asiakkaita ja entistä laajempaa yhteistyötä.

OLEMME FACEBOOKISSA

Facebook Pagelike Widget

LUOTETTAVA TYÖNTEKIJÖIDEN TIIMI PUHALTAA YHTEEN HIILEEN

Jarkon rakennuspalveluissa työskentelee 12 alan huippuammattilaista, joiden keskuudesta löytyy paljon erikoisosaamista. Jarkon työntekijöitä yhdistää me henki sekä pitkät työsuhteet. Vanhimmat työntekijät ovat seuranneet Jarkkoa hänen alkutaipaleeltaan saakka. Jokainen tietää, että hyvin tehty työ on koko yrityksen käyntikortti, ja samalla tae sille, että jokaiselle löytyy töitä tulevaisuudessakin. Työmaalta tulee usein palautetta, että Jarkon porukat ovat kovin mukavia. Kodin tai toimitilan remontti sujuu huomattavan mieluisasti mukavien suomea puhuvien työmiesten seurassa.

JARKON RAKENNUSPALVELUN TYYPILLISIMPIÄ TÖITÄ

Sisäkattoremontti

Sisäkattoremontti

Märkätila saneeraus

Märkätila saneeraus

Home- ja kosteusvaurio

Home- ja kosteusvaurio

Saneerauskohde

Saneerauskohde

Märkatilakorjaus

Märkatilakorjaus

Palovauriokorjaus

Palovauriokorjaus

Home- ja kosteusvaurio

Home- ja kosteusvaurio

Sisäpinta remontit

Sisäpinta remontit

Tasoitetyö

Tasoitetyö

Puusepän työt

Puusepän työt

Vesikaton korjaus

Vesikaton korjaus

Kapselointityö

Kapselointityö

MIKÄ ON PROJEKTISI? SOVI ILMAINEN KATSELMOINTI.